КУМ ПЕТРА ГРАША: Упознао га са Данијелом, а венчао са Ханом
03.03.2022.
16:01
ТОМАЖ Кавчић, словеначки кувар, био је кум Петру Граши на венчању са Ханом, а њихово познанство траје чак 25 година. Упознали су се када су Грашо и Данијела Мартиновић дошли у његов ресторан 1997. године у Словенији.
Томаж је прокоментарисао храну на свадби године у Сплиту.
- На њиховој свадби није био исти мени као и на самиту челника Европске уније. Само је једно јело било с тог менија. Венчање је било у организацији ресторана , они су били главни, а ја сам припремио аперитив, прво јело, главно јело, те торту - рекао је Томаж.
Торта коју је Кавчич припремио младенцима изазвала је мноштво коментара на друштвеним мрежама
- То је била резервна торта која није била декорисана јер су уз њу биле још две торте. Та торта је моја идеја и послужујем је већ више од десет година. Она је лагана, нема марципана, шлага, маслаца. То је торта која се ради истом техником као сладолед, али унутра има јапанску алгу која нам онда омогући да је можемо "складиштити" на четири до пет ступњева Целзијусових.
- Састоји се од млека, чоколаде и лаганог бисквита. Торта се свима свидела, а пуно гостију је тражило још комад. Но, најбитније је да је то торта коју су они желели и у њиховом је стилу - одлична, а с друге стране приземљена. То су они, то су младенци - рекао је Кавчић.
Коментарисао је и свој однос с Данијелом Мартиновић.
- Остајем пријатељ и с њим и с њом - рекао је кратко.
Кавчич и Грашо су постали дупли кумови, а шеф је открио како га је Грашо питао да му буде кум.
- Он је романтична душа и није ми то поручио телефонски. Прошле године, као и сваке досад, били смо позвани на неформално дружење свих власника Мишелинових звезда у Напуљу. Тамо сам гост већ 17 година, а пуно пута је Петар ишао са мном. Пре него што смо се тамо упутили, прошле године пре Божића, кад смо слетели на аеродром, Петар ми је тамо рекао: "Томаж, жеља ми је да ми будеш кум" - открио је Томаж.
(Inex.hr)
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".