Извор:Фото: Новости/АТА имагес

ОДЛОЖЕНО РОЧИШТЕ ВЕЉИ И ЕКИПИ: Одбрана тражи изузеће тижиоца

Извор: Нпортал

08.03.2022.

18:53

ДЕЈАН Лазаревић, адвокат Вељка Беливука познатијег као Веља Невоља и Марка Миљковића, тражио је изузеће тужиоца и судије који би требало да суде криминалној групи оптуженој за пет бруталних убистава.

Како сазнају медији, Лазаревић је тражио изузеће, па је адвокат Никола Ристовић, такође Беливуков бранилац, додао да су писма клијената отварана и приложио једно. Други разлог је то што им нису дали да присутвују доказнима радњама.

Једини који су излазили пред судијзу су били Вељко Беливук и Марко Миљковић који су рекли да су сагласни са предлогом својим адвоката.

BloombergAdria.com

Иначе, пред и у Специјалном суду, владало је "ванредно стање" уочи почетка суђења Беливуковој групи, које је каснило више од три сата због претреса. Адвокати и оптужени, како сазнајемо, коначно су ушли у судницу тек око 17.40 сати.

Око 16 сати у суд је стигло још шест марица у пратњи Жандармерије, а саобраћај је био затворен у Устаничкој.

BloombergAdria.com

Наиме, полиција са обученим псима је до сада проверавала ходник, судницу и околне просторије. Наш извор открива да су највероватније проверавали да неко није успео да унесе оружје или експлозив.

У суд су након тога пристигле и супруге убијених Здравка Радојевића и Милана Љепоје.

Иначе, прва група притвореника који су у Централном затвору, у пратњи је Жандармерије пребачена у Устаничку. Беливук и Миљковић несу транспортовани, јер су они у притвору у згради Специјалног суда.

Адвокати, међу којима и Дејан Лазаревић, који брани Беливука и Миљковића, стигли су у суд око 14 часова.

У суд је стигао и адвокат Александар Шћекић, који заступа породицу убијеног Лазара Вукићевића, а с њим под руку ушла је и његова сарадница.

Стигао је и адвокат Драгош Чукавац, у пратњи окривљеног који се брани са слободе, а који је покушао да се маскира капуљачом, наочарима и маском.

Неименовани извор за медије рекао је да такво обезбеђење није виђено још од почетка суђења земунцима за убиство премијера Зорана Ђинђића.

Подсетимо, припремно рочиште у поступку против Вељка Беливука, Марка Миљковића и веће групе окривљених који се терете за пет убистава, трговину дрогом и друга тешка кривична дела почиње данас у у Специјалном суду у Београду,а на оптуженичкој клупу налази се укупно 29 мушкараца и једна жена. Планирано је да се рочиште одржи још и 10. и 11. марта.

BloombergAdria.com

Тужилаштво за организовани криминал тврди да су Беливук и Миљковић створили план да се под параваном навијачке групе "Принципи" спроводе отмице и убиства припадника других криминалних група. Њих двојица се сматрају важним члановима криминалног "кавачког клана" који је у рату са "шкаљарским".

Како је тужилаштво навело, жртве су преваром намамљене, мучене и убијене у београдском насељу Ритопек. Њихова теле су комадана и таква снимљена да би се фотографије послале супарничком клану, млевена у месарском млину, и потом бацана у оближњи Дунав.

После недавне измене законика, уместо некадашњих 40 година затвора као максимум за убиство уведена је доживотна казна затвора. Законик о кривичном поступку прописује да је рочиште затворено за јавност, тужилац ће изложити оптужницу, окривљени се о њој изјашњавају, образлажу се докази који ће бити изведени на главном претресу. Требало би да буде познато и кад почиње главни претрес.

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".