Извор:Фото: Профимедиа

ЗА АНУ ФРАНК ЗНАМО: Ово је једини видео који постоји (ВИДЕО)

Извор: Нпортал

15.03.2022.

15:18

ПРИЧА о Ани Франк никога не оставља равнодушним ни после толико времена. Овај видео показује мало ведрију страну приче од оне која ће уследити.

Девојчица од 13 година, своје страхове, чежње, унутрашње борбе и надања готово је песнички описала у свом дневнику који је постао симбол страдања свих Јевреја током Другог светског рата. 

Тог 6. Јула 1942. године, Ана је са породицом отишла у тајно скровиште несвесна да ће ту остати све до трагичног краја. Желела је да постане глумица, али је своје амбиције одлучила да пребаци на новинарство.

BloombergAdria.com

 

Само неколико недеља од ослобођења, у тајно скровиште Франкових упала је Зелена полиција и целу породицу одвела у логор. Анина мама је преминула од глади, а Ана и сестра од тифуса. Имала је свега 16 година. Анин отац, Ото, преживео је Аушвиц и пронашао дирљив дневник своје ћерке који је убрзо постао лектира деци широм света.

Једини сачувани снимак Ане Франк сачуван је на интернету, а у њему видимо девојчицу која весело гледа венчање својих комшија 22. јула 1941. године пре почетка свог ужаса.  https://youtu.be/qyFW7GMqcdI

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".