Извор:Фото: Д. Миловановић

ХОЛИВУДСКА ПОТЕРА: Хтели да пуцају на полицију

Извор: МУП

22.09.2021.

08:21

ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова у Београду брзом и ефикасном акцијом ухапсили два мушкарца која су бежала, али и напала службена лица.

Ухапшени су В. М. (1983) и Ф. В. (1989) због постојања основа сумње да су извршили кривична дела недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, напад на службено лице у вршењу службене дужности и неовлашћено коришћење туђег возила, наводи се у саопштењу МУП-а.

Полицијски службеници су прво покушали да зауставе возило ''Шкода октавија'' у којем су се осумњичени налазили, али су се оглушили о наређење. Бекство је прекинуто када су ударили у службено возило, угрожавајући животе полицијских службеника, а затим и у бандеру поред пута.

Сувозач се терети да је затим извадио пиштољ и уперио га ка полицајцима, а брзом реакцијом и хицима у правцу возила, у циљу упозорења и спречавања употребе ватреног оружја, су осумњичени разоружани и ухапшени.

Заплењена су два пиштоља, мања количина наркотика, рукавице, радио-станица, пластичне везице. Пронађена је и ''Дачија сандеро'' коју су претходно, како се сумња, отуђили.

Одређено је задржавање до 48 часова, а уз кривичну пријаву ће бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Београду.