Извор:Фото: Танјуг/АП/Профимедиа

ОШТРА ОСУДА ИЗ АМЕРИКЕ: Путин проглашен за ратног злочинца

Извор: Нпортал

16.03.2022.

07:20

РУСКИ председник Владимир Путин проглшен је за ратног злочинца од стране америчког Сената који је једногласно усвојио резолуцију везану за ту одлуку.

Структура резолуције садржи осуђивање "Руске Федерације, председника Русије Владимира Путин, чланове руске делегације у Савету безбедности, Оружане снаге Русије и руске војне команданте због почињених флагрантних аката агресије и других зверстава која достижу ниво злочина против човечности и ратних злочина против народа Украјине и других", преноси новинска агенција ТАСС.

На одржаном међустраначком гласању упућен је захтев Међународном кривичном суду у Хагу да испита одлуку о војној акцији у Украјини, преноси Би-би-си.

Лидер демократске већине у Сенату Чак Шумер је, пре гласања, навео да Путин треба да одговара за "зверства почињена у Украјини".

BloombergAdria.com

Републикански сенатор Линдзи Грејем, креатор овог закона, поручио је да ће са британским савезницима и другима радити на стварању интерне службе која ће открити јавности које су то руске војне јединице ангажоване у ратним злочинима, као и имена њихових команданата.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".