Извор:Фото: Новости, И. Маринкови, М. Лабудовић

УРАНИЈУМ, РАТ ОЛБРАЈТОВЕ Како Руси пишу о НАТО агресији

Извор: Нпортал

24.03.2022.

16:02

ГОДИШЊИЦА НАТО агресије започете на данашњи дан 1999. године не пролази неопажено ни међу руским медијима

Агенција ТАСС пренела је изјаву председника Државне думе Руске Федерације, Вјачеслава Володина, који је саопштио да "Русија осећа посебан бол због НАТО агресије на Савезну Републику Југославију".

BloombergAdria.com

 

- Пре тачно 23 године грађане Југославије пробудиле су сирене за ваздушну опасност. Нико од лидера Сједињених Америчких држава и НАТО земаља није кажњен, а садашњи председник Џо Бајден активно је подржавао бомбардовање и позвао на окупацију Југославије- истакао је Володин.

С друге стране, Газета.ру је на годишњицу агресије пренела изјаву председника Србије Александра Вучића којом је чин агресије оценио као "ужасан, погрешан, нелегалан и неморалан".

BloombergAdria.com

 

"Известија" је на годишњицу НАТО агресије представила биографију недавно преминуле америчке државне секретарке Мадлен Олбрајт. У тексту се напомиње да је словила за једну од најтврђих политичарки и да је имала одлучујућу улогу у спровођењу агресорске политике према СРЈ. У поглављу под називом "Тешки радни дани" напомиње се да су многи сматрали НАТО агресију "ратом Олбрајтове".

BloombergAdria.com

 

"Комсомолскаја правда" обележила је годишњицу ударним насловом: "Крстареће ракете демократије: Пре 23 године САД су бомбардовање Југославије уништиле међународно право".

BloombergAdria.com

 

У обимном тексту поменуте су предратне околности, ток агресије и последице. Један од најупадљивијих параграфа је онај који почиње с циничним насловом "Демократија са уранијумом", уз податак да је бачено толико уранијумских бомби да би од тог материјала могло да се направи 170 атомских бомби бачених на Хирошиму и Нагасаки 1945.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".