Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/ 1 Stop Youtube

СРБИ У БИХ: "То је АГРЕСИЈА, господо"

Извор: Танјуг

25.03.2022.

17:57

AСОЦИЈАЦИЈА Срба у Федерацији БиХ поново је позвала све тузланске функционере и представнике међународних организација у БиХ да спрече издавање једног од уџбеника за девети разред у коме се наводи да су "Срби агресорски народ".

Писмо Асоцијације достављено је председнику владе Тузланског кантона, министрима, председници скупштине ТК, посланицима, посебно, како су навели, онима из реда српског народа, затим ОСЦЕ-у, ОХР и Омбудсману за љуска права.

Истакли су да штампање оваквог једног уџбеника вређа Србе и не доприноси разумевању, толеранцији, суживоту, већ напротив прави даље поделе у друштву и свему оном што је лоше, што, како кажу, желе да оставе иза себе.

"Молимо вас на цивилизован начин да реагујете и никад више не дозволите такве грешке јер Срби у Тузли су у мањини и желе да живе у миру са свим осталим грађанима, а не да се етикетирају као некакви злочинци и агресори", наводи се у писму и подсећа да је Срба у том кантону данас три одсто, а да их је 1992. године било 33 одсто.

Они су позвали представнике власти и међународних организација у БиХ да само погледају конкурс на УКЦ Тузла, где, како кажу, од стотинак примљених на свим позицијама нема ниједног Србина.

"То је агресија, господо", поручено је из Асоцијалице и наводе:

"У Тузли и читавом Тузланском кантону нас је мало, али смо сви сложни око следећег - покренућемо петицију, сакупити потписе свих оних Срба који се не слажу са таквим начином представљања нашег народа деци деветог разреда и на сваки сличан испад брже и бурније реаговати", пренела је РТРС.
 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".