Извор:Фото: Депоситпхотос/Shutterstock

КОРОНА ДИВЉА ФРАУНЦУСКОМ: Све већи број новозаражених

Извор: Нпортал

26.03.2022.

22:48

КОРОНА је у Француској поново почела да дивља. После краћег затишја, кривуља је поново нагло кренула нагоре. Све се погоршало од средине марта, када су власти одлучиле да укину вакциналну пропусницу и ношење маске у затвореним просторима, и поред опомене струке да би то могло да доведе до погоршања.

Зли језици кажу да су власти донеле више политичку, него здравствену одлуку, на неколико недеља пред председничке изборе чији ће први круг бити одржан 10. априла.

Због тога многи Французи и даље самоиницијативно носе маске не само у затвореном простору, већ и на отвореном, чим је гужва мало већа. У самопослугама је реткост видети некога без маске, иако оне више нису обавезне.

Министар здравља Оливије Веран уверава јавност у исправност одлуке власти, истичући да предвиђања института “Пастер” говоре да ће број инфицираних расти још до краја марта, а да ће тада поново почети да опада.

У последња 24 сата, у Француској се ковидом заразило 148.635 људи. За један дан, од ковида су преминуле 124 особе. У болницама су на лечењу 20.654 оболела од короне, од којих 1.523 на интензивној нези, 41 мање него дан раније.

(Новости)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".