Извор:Фото:AP Photo/Susan Walsh

БАЈДЕН ДАО "АУТОГОЛ": Спорна изјава потврда руских тврдњи

Извор: Нпортал

27.03.2022.

15:51

"ЗА име божије, овај човек не може да остане на власти", изјава је Џоа Бајдена која је изазвала буру реакција на међународној сцени. Јасно алудирајући на Владимира Путина, она је открила крајњи циљ америчког председника. Свесни исхитрености изјаве, из Беле куће одмах су се огласили и ублажили речи свог председника.

Одмах након Бајденовог говора у Варшави, из Беле куће стигло је званично "појашњење" у ком се негира да је амерички председник позвао на промену режима у Москви. Како су касније објаснили, поента Бајденових речи односила се тобоже да му не треба дозволити да оствари контролу у суседним државама. 

Према коментарима Би-Би-Сија ради се о јасном покушају да се Бајденове речи повуку или боље речено, ублаже. Са друге стране амерички "Вашингтон Пост" изразио је забринутост да би Бајденова изјава могла бити додатни подстицај за Путина у реализацији циљева војне интервенције у Украјини.

Амерички медији даље изражавају бојазан да би руски шеф државе након спорне изјаве могао да активира и додатне руске планове по питању нуклеарног наоружања и даљег сузбијања "западног утицаја".

На крају, свесни оштрине и последица Бајденових речи, "Вашингтон пост" критикује актуелну администрацију због потенцијалног развоја околности.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".