Извор:Фото: Танјуг/АП

ЗАПАД ДИЖЕ УЗБУНУ: Пишу да се Путин крије у склоништу

Извор: Нпортал

30.03.2022.

16:47

СВЕТ је поново у ситуацији у којој је већ био током Хладног рата. Страх од употребе нуклеарног оружја још више увећавају спорадичне изјаве политичара - и са Истока и са Запада.

То показује и текст британског Дејлимејла, који тврди да су Владимир Путин и остали руски лидери, већ у нуклеарном склоништу.

Како наводи портал, Путин се према теоријама налази у склоништу у Сургуту (западна Сибирија).

BloombergAdria.com

 

Како тврди поменути часопис,руски званичници су се на такав потез одлучили након порука званичне Москве "да ће употребити нуклеарне ракете ако је угрожена егзистенција Русије и руског народа".

Према истраживањима Христа Грозева, истраживачког новинара "Белингкет" групе, се и руски министар одбране Сергеј Шојгу налази у бункеру у Уралској области код града Уфа, наводи Дејлимејл.

Подаци показују често кретања руских државних авиона у тој регији (око 1000 километара од Москве), преноси Дејлимејл. Путнички подаци Ксеније Шојгу, ћерке Сергеја Шојгуја, показују да је посећивала ту регију 22. марта 2022. године, пише британски портал.

BloombergAdria.com

 

Руска страна пак, не помиње ништа о силаску државног врха у склоништа. Да ли је у питању само  медијски рат и притисак са Запада, засад није могуће утврдити. Лидери Русије настављају да комуницирају са јавношћу претежно преко ПР служби. Недавно је чак у западним медијима постављено питање шта је са Сергејем Лавровим и због чега се не оглашава уз бројне спекулације. Тада се испоставило да је прича била пренагласена, пошто се и сам Лавров огласио неколико дана потом, чак и за српске медије, преносе "Вечерње Новости".

Да ли је и овога пута исти случај са причом о нуклеарном склоништу, остаје нам да видимо.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".