Извор:Фото: Танјуг/АП

ПУТИН НАРЕДИО: Објасните то Немцима

Извор: Нпортал

31.03.2022.

14:36

ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин је, после разговора са немачким канцеларом Олафом Шолцем, дао налог свом помоћнику за економска питања Максиму Орешкину да контактира немачку страну, како би разјаснио механизам плаћања гаса у рубљама, саопштио је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Песков је навео да је Путин детаљно информисао Шолца о плаћању гаса у рубљама, али да је, у циљу подизања тих објашњења на виши стручни ниво, након разговора дао налог Орешкину да позове помоћника за економска питања немачког канцелара Јорга Кукиса, преноси Танјуг.

Орешкин је синоћ звао Кукиса и апсолутно садржајно, без икакве политике, објаснио како изгледа рад тог система, навео је Песков, преноси РИА Новости.

"Као што смо и говорили, за кориснике руског гаса који плаћају испоруке, фактички неће бити никаквих промена. У сваком случају они ће купити рубље у вредности валуте која је наведена у уговорима", навео је Песков.

Истакао је да Русија остаје доследна својим обавезама из важећих уговора и споразума и у погледу количине и у погледу цене гаса.
 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".