Извор:Фото: Игор Маринковић

ИСПОВЕСТ: Дете нам проговорило после посете манастиру Тумане

Извор: Нпортал

02.04.2022.

14:17

МАРКО и Дијана Ђермановић из Лесковца у својој исповести откривају како је њихова трогодишња ћерка Јована проговорила после породичне посете манастиру Тумане. Они истичу да и даље не могу да верују шта се десило, јер су прогонозе лекара биле веома лоше.

Према речима родитеља мале Јоване, чија је исповест објављена на сајту манастира Тумане, она је све разумела са две године, али није изговарала друге речи осим – мама и тата. Водили су је на разне детаљне прегледе код лекара, који су установили да је физички здрава, али да постоји развојни поремећај говора и да много касни за својом генерацјом.

- Наша безуспешна борба да нам Јована проговори трајала је још око годину дана и тада смо чули за велику светињу - манастир Тумане. Први долазак нам је био у децембру месецу. Присуствовали смо молитви, али нисмо упалили свећу током молитве, јер смо журили. Све нас је некако терало да што пре одемо. На Бадње вече сањам да сам у Туману и да ми неки мушки глас говори да морам опет доћи, упалити свећу и да ће ми дете проговорити. Отишла сам код свог свештеника и испричала му сан. Саслушавши ме рече: "Уради како си сањала, иди и упали свећу" - прича Дијана.

BloombergAdria.com

Наглашава да су се брзо спремили и кренули ка манастиру. Од тог момента се све мења.

- Овога пута смо упалили свећу током молитве. На нашу радост, после тога ћерка је почела да изговара много више речи. Помазивала сам је уљем из манастира и она је била све кумуникативнија. Јована је постепено почела да прича, чак, и да саставља реченице – објашњавају Јованини родитељи.

Она додаје да се после пар месеци, баш нагло, видео огроман помак у њеном говору.

- У недељу, 27. фебруара, били смо поново у Туману. Она је била пресрећна, зрачила је од среће, просто речима не могу да опишем ту радост, која се огледала на њеном лицу. Сада нас сваким даном изненади неком новом речју и реченицом. Бескрајно смо захвални Светом Зосиму и Јакову и од срца желимо да свима помогну као што су и нама – закључују Ђермановићи.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".