Извор:Фото: В. Данилов

БРАТ НИКОЛЕ СИМИЋА: Глумац, никада се нису појавили заједно

Извор: Нпортал

03.04.2022.

18:02

НИКОЛА је одрастао на Звездари, да би се његова породица касније преселила на Топличин венац, што је, како је говорио, њему веома тешко пало јер је био раздвојен од другова. Један од тренутака који му је заувек остао урезан у сећање јесте бомбардовање Београда, 6. априла 1941. године.

- Дан је био сунчан и леп, али напољу се дешавало нешто чудно. Кроз прозор сам видео људе како унезверени, у пиџамама, беже преко парка. Чула се вриска деце у суседству. Тата, шта је то? - крикнуо сам престрављен. Ништа, не бој се! - умиривао ме је отац. Ништа, сине, војна вежба! Али изненада ме је дохватио с кревета и потрчао са мном у наручју ка купатилу. Кућа се затресла, проломио се страшан тресак, по кади се расуло стакло, у соби су се ствари превртале. Ми смо побегли у подрум где су већ били многи станари - написао је глумац у ауторском тексту за "ТВ Новости", давне 1975.

BloombergAdria.com

Легендарни глумац Никола Симић преминуо је 2014. године, а његове маестралне улоге остаће заувек упамћене.

Иако је волео сцену и светла рефлектора, глумац је приватност љубоморно чувао. Управо због тога многи детаљи из његовог приватног живота нису познати широј јавности, па тако и податак да је његов рођени брат познати глумац.

Наиме, мало ко зна да је рођени брат Николе Симића чувени глумац Славко Симић, који је остварио улоге у бројним филмским остварењима и позоришним комадима.

BloombergAdria.com

Давне 1970. године, у разговору за ТВ Ревију, Славко је открио да је у право он утицао на свог млађег брата Николу да почне да се бави глумом.

- Вероватно да сам ја утицао на свог млађег брата Николу. Ја сам од најранијег детињства желео да постанем глумац. Одлазио сам у позориште, постао сам члан драмске дружине, одлазио на пробе. Често је са мном ишао и Никола. Можда је то утицало на њега да заволи глуму - присетио се том приликом Славко.

Његова прва улога на филму била је 1947. у остварењу “Живјеће овај народ” према тексту Бранка Ћопића, а једна од последњих у првој сезони серије "Отворена врата", у којој се нашао у улози пијанисте.

BloombergAdria.com

Славко Симић је преминуо 20. новембра 2007. године након борбе са опаком болешћу, у 83. години.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".