Извор:Фото: Инстаграм принтскрин/ipcefp/ipcefanpage

ИПЧЕ НАСЛУТИО СВОЈУ СМРТ: Језива несрећа у 28. години

Извор: Нпортал

09.04.2022.

14:50

ПЕВАЧ Ипче Ахмедовски је својим квалитетом претио да надмаши многе познате колеге који су важили за неприкосновене у то време, али је судбина хтела другачије. Данас би имао 56 година.

Нажалост, судбина није дозволила да засија пуним сјајем, јер је овај млади и талентовани певач, кога су сви звали "Мали Рамбо" страдао у саобраћајној несрећи. Било му је само 28. година.

Ипчета су готово сви звали "Мали Рамбо", а надимак му је дао Новица Урошевић, јер је како је говорио, певао "разбијачки", оштро и чисто, толико високо како је то само он могао, без имало напора и "пуцања гласа".

Волео је друштво, алкохол, проводе, брзу вожњу и изнад свега своју изабраницу - Злату, с којом је планирао да проведе цео живот, али смрт је била бржа.

Ипче је погинуо 30. јула 1994. године на Ибарској магистрали, код села Шопићи, недалеко од Лазаревца.

Кобне вечери, пре него што ће отићи у Вреоце где је живео са девојком Златом Синђелић, са друштвом је седео у једној кафани, веселио се, не слутећи да ће убрзо доживети трагедију. Излазећи са паркинга само тренутак непажње био је довољан да се његов спортски и луксузни "мерцедес", великом брзином "закуца" у шлепер који му се нашао на путу. Помоћи му није било.

Према речима његовог брата Јашара, који је те вечери требало да се види с њим, ко зна да ли би се трагедија догодила. Ипак, није било суђено јер се Јашар задржао код једног пријатеља да преслуша неке од песама.

Вест о његовој смрти је одјекнула широм бивше Југославије.

Неутешан је био брат Јашар Ахмедовски, који му је посветио три песме: "Тамо си ти", "Спавај, спавај ти" и "Небо тајну крије".

Ипак, најнеутешнија је била његова вереница Злата Синђелић, која никада није успела да га преболи. Злата је покушала да среди свој живот. Није ишло. Она данас живи и ради у Лазаревцу.

Ипче Ахмедовски је сахрањен у родном селу Лазани код Прилепа.

Ипче је за кратко време лансирао бројне хитове, чинио је чуда, као што је рекао у својој пјесми. Остали су хитови "Да ти гужвам постељу", "Очи црне, очи плаве", "Ја те волим, он те има", " Чињо сам чуда" и многи други.

На задњем албуму нашла се песма, која је у то време била веома популарна "Кад нестанем једног дана". У њој је, према појединим мишљењима, наслутио своју трагедију, а стихови песме гласе:

- Кад нестанем једног дана, око мене биће тама, ти ћеш наћи неког другог, издржати нећеш сама. Ех, да могу да оживим и да видим тог. Поред вас да стенем, па нек’ умрем поново.Кад недељом игра коло, певаће се песме моје, док с`њим играш да л`ће за мном заплакати око твоје. Ја болујем већ одавно, и полако губим наду, коме ћу те срећо моја, оставити тако младу.

Неки су препознали у овим стиховима Ипчетову поруку Злати, али она је изабрала самоћу и успомене на седам година велике и бескрајно чисте љубави двоје младих људи.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".