Извор:Фото: Архива Новости/Тања Валић

ОБРАЗОВАЊЕ ЂОКОВИЋА Ноле с муком окончао средњу, а Јелена...

Извор: Нпортал

10.04.2022.

14:14

НОВАК Ђоковић имао је само седам година када је одлучно изјавио да жели да буде најбољи тенисер света. На томе је вредно радио, па је школа остала у другом плану.

Ипак, завршио је основну Бора Станковић у београдском насељу Бањица, а упоредо са Тениском академијом Николе Пилића као тинејџер је похађао Спортску гимназију.

BloombergAdria.com

Јасно је да средњу школу није могао да заврши онако како то чине остали, "обични" ученици. Због обавеза и путовања на турнире био је "ванредан случај" и долазио је само када је требало да полаже испите.

Но, у тој истој институцији упознао је 2005. године љубав свог живота.

После Основне школе Дринка Павловић у центру Београда, Јелена, тада Ристић, која је озбиљно тренирала атлетику, наставила је свој образовни пут у Спортској гимназији. Касније је у Милану уписала Боццони, један од најбољих приватних факултета у Италији, где је студирала "Бусинесс администратион", а потом завршила и мастер.

BloombergAdria.com

Како јој то није било довољно, јер сматра да никад није доста знања и образовања, 2011. одбранила је докторат на смеру "Луxурy Манагемент анд Сервицес" Интернационалног универзитета у Монаку. Захваљујући свим овим дипломама, Јелена Ђоковић данас беспрекорно управља Фондацијом коју је основала са супругом.

(Хелломагазине.рс)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".