Извор:Фото: Профимедиа

УКРАЈИНЦИ: Објавили број мртвих у Бучи; ПУТИН: Криви Енглези

Извор: Танјуг

12.04.2022.

16:36

ГРАДОНАЧЕЛНИК украјинског града Буче у близини Кијева Анатолиј Федорук тврди да су власти до сада пронашле 403 тела особа за које верују да су их убиле руске снаге током окупације те области, додајући да тај број и даље расте.

Поручио је током конференције за новинаре да је прерано да се становници врате у град, након што су се руски војници повукли крајем прошлог месеца, преноси агенција Ројтерс.

Британска агенција наводи да није могла независно да провери Федорукове наводе о броју људи који су пронађени мртви у Бучи.

Такође, агенција додаје да је била очевидац проналажења посмртних остатака пет жртава у Бучи којима је пуцано у главу, али није могла независно да утврди ко је одговоран.

Друга страна каже - све су смислили Британци

Министарство одбране Русије демантовало је оптужбе украјинских власти о убијању цивила у Бучи, оценивши фотографије и видео-снимке из Буче као још један "изрежирани догађај кијевског режима за западне медије".

Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је данас да је са руским председником Владимиром Путином разговарао о "провокацији у украјинском граду Бучи" и назвао је то специјалном операцијом Велике Британије.

BloombergAdria.com

- Разговарали смо о провокацији у Бучи. О њиховој специјалној операцији, психолошкој специјалној операцији коју су Британци извели", рекао је Лукашенко након разговора са руским лидером - преноси агенција РИА Новости.

Поручио је да су заједно са руским пријатељима "од првог до последњег часа, открили ту подлу позицију Запада".

- Ако су вам потребне адресе, лозинке, излазни бројеви, бројеви аутомобила, руски ФСБ може да обезбеди ове материјале. Ако не, ми ћемо помоћи у том погледу - додао је белоруски председник.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".