Извор:Фото: Сарић С.

СЕЋАЊЕ НА ЈОСИФА ТАТИЋА Сјајан друг, хедониста и велики боем

Извор: Нпортал

14.04.2022.

08:13

ВАЖИО је за великог уметника, али и хедонисту.

Глумац Јосиф Татић рођен је у Новом Саду у глумачкој породици - и отац Бранко и мајка Христина били су глумци, па не чуди што је млад знао да је то и његов позив.


Ипак, најшира публика знала га је као Јатаганца у култној серији "Бољи живот", као и по његовој улози у представи "Шовинистичка фарса".

BloombergAdria.com

 

Годинама ју је играо с Предрагом Ејдусом, својим великим пријатељем, који је увек о Татићу причао само најлепше и називао га својим Талетом.


У последњим годинама живота, Јосиф није крио да кубури с килограмима и да има здравствене проблеме. Годинама је био боем и хедониста и неуспешно покушавао да остави алкохол и цигарете, а чак и када му је здравље било нарушено остајао је веран црном вину.


Иако је важио за великог другара и сјајно друштво, ретко је разговарао с представницима медија, али једном приликом Татић је причао о својој љубави према свим нездравим уживањима које живот пружа.

- Не могу ни да једем пред представу, што је погубно за ову моју тежину. Па кад завршим, онда клопа, пиће… А то се највише таложи - рекао је у једном интервјуу.


Он је на шаљив начин причао о својим младалачким данима и пороцима и признао је: волео би да је пушио још више у животу.

- Младост к'о младост… Кајем се што није била још бурнија! Кајем се што нисам пушио још више. Оставио сам цигарете пре месец дана и… Ух, страшна је криза! Оставио сам и алкохол, пијем само црно вино - испричао је тада глумац.


Јосиф Татић осврнуо се и на то што глумци важе за највеће боеме и истакао да се у кафани дружио с људима из свих сфера.

 Татић је био страствени заљубљеник у спорт, нарочито тенис и кошарку, а познато је да је у младости тренирао бокс (али је од професионалне каријере одустао "после треће борбе и првог нокаута") и играо хокеј на леду. Како је признавао, обожавао је Италију, пре свега због њене познате кухиње, а био је пријатељ са славним Данилом Кишом.


Преминуо је у сну, 8. фебруара 2013. године, у 67. години, након вишемесечних срчаних тегоба.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".

#Јосиф Татић #глумац #познати #ВИП #Христина Татић