Извор:Фото: Д.Мишић/В.Данилов

ЧОЛА ТРИ ДАНА БИО У ПРИТВОРУ: Викали су: "Осудите га!"

Извор: Нпортал

22.04.2022.

09:02

ЈЕДНА од највећих поп звезда на Балкану, Здравко Чолић, средином осамдесетих година прошлог века одлучио је да се мало одмори од музике.

Певач је тада постао привредник. Од 1985. до 1989. живео је углавном у Загребу. О том периоду живота причао је својевремено за Недељник.

- Био сам нека врста менаџера и човека који је имао одређена уложена средства у области телефоније. А шира јавност је сазнала да се бавим малом привредом тек када сам ухапшен у Охриду зато што сам кредитна средства претварао у девизе. Девизе је тада било јефтиније купити у Македонији него у Београду и Загребу - испричао је Здравко Чолић.

На питање какво је то било искуство за њега, тада омиљеног човека у Југославији, он је одговорио:

BloombergAdria.com

- Било је врло непријатно. Људи су куповали девизе у тим албанским селима. Пратили су ме све време јер шта ја радим ту у фебруару кад нема ни концерата, ни туриста. А ја натоварен у громби капуту као у песми Бијелог дугмета и они ме сачекају и узимају ми све девизе. Касније је Анте Марковић увео легалну куповину девиза и да сам сачекао осам месеци - не би до тог хапшења ни дошло. Али то су биле чисте паре, никаква црна лова.

У притвору је, каже, провео три дана.

- Први дан сам био у канцеларији код начелника. Поштован сам. Вода и пљескавица. Онда сам послат у хотел да преспавам, а ујутру бих долазио на разговор. Цели дан траје разговор од осам ујутру до осам увече. То је била врста притвора са толеранцијом. После три дана, пушта ме истражни судија и браним се са слободе. На смену су улазили људи да прате суђење, на уводној речи једни, па они излазе да уђу други да саслушају одбрану, и на оптужницу долази трећа група људи. Када би долазили на суђење, неки би викали: 'Крив је, осудите га', неки други су викали: 'Где сте осудили човека, па сви купујемо девизе'. И наравно да дође Анте Марковић и донесе закон да сви можемо куповати девизе - испричао је Чола.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".