Извор:Фото: Петар Милошевић/Н. Фифић

СКРИВАО ИСТИНУ 17 ГОДИНА: Ево зашто је Жика напустио РТС

Извор: Нпортал

26.04.2022.

20:45

ПОПУЛАРНИ ТВ водитељ познат по емисији “Жикина шареница” коју је Србија обожавала, преласком на ружичасту телевизију изненадио је све.

Медији су данима покушавали да открију разлог зашто је Жика Николић након 40 година на РТС-у прешао на телевизију Пинк.

Он је тада одржао своју последњу емисију на РТС-у и могло се видети како му није било нити мало једноставно.

- Доживео сам то најемотивније од свих али покушао сам да то одрадим тако да се то не примети, да одрадим професионално. Много ми је било тешко али сам, надам се, и успео у томе. Ја се нисам званично одјавио са те емисије, нисам желео да правим неке сцене, али то је једноставно посао и ја то тако доживљавам и тако сам желео то да завршим - рекао је водитељ.

BloombergAdria.com

 

- Са Пинком ја преговарам од када “Жикина Шареница” иде на РТС-у, од 2005. године. Сад је преломило то шро су се стекли услови. Ја сам у међувремену отишао у пензију, завршио своју каријеру на РТС-у, одрадио још једну годину да имамо да подвучемо нешто и сматрам да је сада тај простор добар да се неки млађи, талентованији покажу и да направе нешто још боље - рекао је Жика.

Гостујући у једној емисији Живорад Жика Николић открио је да себе не посматра као познату личност.

BloombergAdria.com

 

- Убеђујете ме да почнем то да истражујем. Ја себе уопште не доживљавам тако. Ја свој посао посматрам као сваки други, као рад у фабрици, ја дођем и одрадим свој посао - рекао је Жика.

Водитељски пар подсетио је Жику Николића и на његове дане када је био професор у једној средњој школи, а он је открио какав је био у тој улози.

BloombergAdria.com

 

- Две године сам предавао руски у Средњој медицинској шоли у Краљеву, то је било дивно време. Ја сам имао 22 године, а ђаци 17 година. Али знао се ред ко је професор, а ко ученик. Увек сам волео да изводим експерименте па је код мене све било дозвољено, и преписивање, и шапутање, и пушкице, али на руском језику - открио је овај водитељ у емисији Премијера - Викенд специјал.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".