Извор:Фото: Профимедиа

КОРИСНО: Како уклонити мрље од прашка за веш са одеће

Извор: Нпортал

04.05.2022.

15:03

АКО преоптеретите машину за веш и детерџент не може правилно да се распрши, неће се отопити и може да остави трагове на одећи. Срећом, стручњаци за чишћење открили су како их уклонити.

Мрље од течног детерџента за веш могу се појавити ако детерџент није правилно испран. Срећом, прилично је лако уклонити ове врсте мрља. Да бисте уклонили мрље, помешајте једну шољицу сирћета с четвртином шољице воде у судопери. Ставите запрљани одевни предмет у тај раствор и утрљајте тканину саму о себе како бисте очистили детерџент.

BloombergAdria.com

 

Пустите да одећа одстоји сат времена и ставите је у машину саму или с неколико одевних предмета. Кључно је не преоптеретите машину за прање веша како би детерџент могао да изађе из тканине. Ако је мрља још увек ту, поновите исте кораке и оставите одећу да се суши док мрља не нестане јер топлота може стврднути мрљу.

Прашак за веш и тврда вода могу узроковати мрље на тамној одећи. За борбу против ње растопите детерџент у праху у води пре него што га ставите у преграду.

BloombergAdria.com

 

Мрље од воска такође могу бити узроковане омекшивачем, да бисте их уклонили, истрљајте подручје помоћу комадића сапуна за прање веш и меке четке за чишћење. Након што уклоните што више можете, убаците одећу у следеће прање.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".