Извор:Фото: Принтскрин

ЗА УБИСТВО - 4 МИЛИОНА: Подигнута оптужница против Вукотића

Извор: Танјуг

07.05.2022.

14:35

СПЕЦИЈАЛНО тужилаштво подигло је оптужницу против одбеглог вође шкаљарског клана Јована Вукотића из Котора јер је заједно са Јанком Вукадиновићем формирао криминалну организацију чије је припаднике подстрекавао на ликвидације припадника супротстављеног кавачког клана, пише подгоричка Побједа.

Међу тим припадницима су били Слободан Кашћелан, Вељко Беливук и Марко Миљковић, потврђено је листу из Вишег суда.

BloombergAdria.com

 


За подстикивање на убиства Вукотић је био спреман да искешира четири милиона евра, наводи се у документу Апелационог суда о продужењу притвора једном од припадника ове криминалне организације, преноси подгорички дневник.

Поред Вукотића, на најновијој оптужници СДТ-а су и Никшићанин Јован Мрваљевић, као и Владан Мијушковић који се налази у бекству.

BloombergAdria.com

 


Саветница за односе са јавношћу Марија Раковић прецизира је за Побједу да је оптужница СДТ против Ј. В., због кривичних дела стварање криминалне организације и тешко убиство путем подстрекавања, Ј. М. и В. М. и због кривичног дела стварање криминалне организације достављена Вишем суду на контролу.

Због планирања ликвидација Беливука, Миљковића и Кашћелана почетком јула прошле године подигнута је оптужница против Вукадиновића као организатора док су за припадништво оптужени Радован Станишић, Милета Јовановић, Алмира Мујахоџић, Момчило Милић и Душан Ивановић.

У међувремену Виши суд је приликом контроле оптужнице утврдио да оптужени Милета Јовановић и Радован Станишић нису покушали убиство Беливука и Миљковића крајем јануара прошле године на тиватском аеродрому, због чега је против њих за ово кривично дело правоснажно обустављен поступак.

Лист пише да су нови докази - транскрипти разговора са Скај апликације разоткрили и друге „играче“ у овој криминалној организацији - Вукотића, Машковића, Мрваљевића, али и донедавног полицијског функционера Далибора Медојевића који је ухапшен почетком марта од када се налази у притвору.

Према ставу СДТ-а Јован Вукотић је као шеф ове организације одређивао које особе треба убити, давао упуства и наредбе о времену, месту и начину ликвидација, обезбеђивао криптоване телефоне, новац, оружје и експолозивне направе који је требало да буду кориштени у припремама убистава.

Оптужбе СДТ-а против Вукотића, Мрваљевића и Мијушковића се темеље на транскриптима Скај комуникација које су ови оптужени обављали преко криптованих телефона, а које је црногорској полицији доставио Еуропол.

Према наводима оптужнице коју је СДТ подигло средином прошле године, Јовановић и заштићени сведок кодног имена Каменко Куч су уз помоћ Станишића, 22. јануара, планирали да ликвидирају Беливука и Миљковића на тиватском аеродрому одакле је требало да полете за Београд после посете вођи кавачког клана Радоју Звицеру.

BloombergAdria.com

 


Беливук и Миљковић су 30. јануара прошле године напустили Црну Гору, а на београдском аеродрому их је дочекала полиција која их је ухапсила.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".