Извор:Фото: Профимедиа

"ПОНАВЉА ХИТЛЕРОВЕ ЗЛОЧИНЕ" Зеленски оштро о Путину

Извор: Нпортал

09.05.2022.

11:57

ВОЛОДИМИР Зеленски је рекао да Русији неће преостати ниједан Дан победе након што изгуби рат у Украјини.

У снимку објављеном неколико минута пре параде јутрос на Црвеном тргу, Зеленски је изјавио: "Врло брзо ће у Украјини бити два Дана победе. А некоме неће остати ни један".

Обраћајући се "великим људима моћне Украјине", председник Зеленски је оптужио Путина да "понавља ужасне злочине Хитлеровог режима".

- То се деси сваком окупатору који дође на нашу земљу - рекао је он.

Зеленски је додао: „Наш непријатељ је сањао да ћемо одбити да славимо 9. мај и победу над нацизмом. (Али данас), ми се боримо за нову победу.'

Зеленски је рекао да је "лудак" Путин "осуђен на пропаст".

- Зато што су га милиони предака проклели када је почео да имитира Хитлера. И зато ће изгубити све - рекао је.

Претходно је Зеленски објавио и писмо у којем је рекао да ће Украјина победити.

- На Дан победе над нацизмом боримо се за нову победу. Пут до ње је тежак, али не сумњамо да ћемо победити - навео је Зеленски у писаном обраћању, преноси агенција Ројтерс.

BloombergAdria.com

Украјински лидер је рекао да су Украјинци слободан народ који се много пута у историји борио за одбрану своје земље и имао свој "свој пут".

- Данас водимо рат на овом путу и никоме нећемо дати ни парче наше земље и никоме нећемо дати ни комадић наше историје - поручио је Зеленски.

Такође је рекао да су поносни на њихове претке који су заједно са другим народима у антихитлеровској коалицији победили нацизам, истакавши да неће никоме дозволити да присвоји "ову победу".

- Не постоје окови који могу да вежу наш слободни дух. Нема окупатора који може да пусти корен у нашој слободној земљи. Нема освајача који може да завлада нашим слободним народом. Пре или касније ми побеђујемо - додао је Зеленски.

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".