Извор:Фото: Принскрин/Инстаграм/narodno pozorište-u.beogradu

Народно позориште добитник награде ''СТЕВАН МАЈСТОРОВИЋ''

Извор: Нпортал

11.05.2022.

18:58

НАРОДНО позориште у Београду добило је награду ''Стеван Мајсторовић'' која је скоро установљена за допринос културној сарадњи. Завод за проучавање културтног развитка обележило је 55. година од рада.

Светиславу Гонцићу свечано је уручена специјална награда „Стеван Мајсторовић“ за допринос културној сарадњи две институције. Добијена награда носи назив оснивача завода. 

BloombergAdria.com

 

Додели награде је присуствовала и Потпредседница Владе и министарка културе и информисања Маја Гојковић. Њена порука на додели награде је ова институција представља својеврсну ризницу идеја, теорија и политика значајних за развој културе.

Гојковић је нагласила да ова, да је Завод био и остао стециште размене мишљења и академских дебата, место разноврсних истраживања и израде стручних и научних радова. Такву институцију треба неговати. 

BloombergAdria.com

 

- Такав приступ у многоме је допринео квалитетнијем изучавању културне прошлости, стварању могућности за детаљну анализу тренутног стања у култури и лакшем одређивању стратешких праваца културног развоја - истакла је Гојковић.

Поменути догађај обухватио је и изложбу презентацију новог сајта часописа ''Култура'', обухватала изложбу о раду Завода и представљање нове дигиталне архиве.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".