Извор:Фото: sarics

ДЕВЕДЕСЕТИХ СУ ЖЕНЕ ЛУДЕЛЕ ЗА ЊИМ: Ко је био Игор Старовић?

Извор: Нпортал

17.05.2022.

17:09

ФРОНТМЕН популарне групе "Дивљи кестен" Игор Старовић преминуо после краће болести у 56. години.

Игор Старовић је био најпознатији као певач групе Дивљи кестен која је имала један од најупечатљивијих узлета на естради. Његова каријера и успеси се свакако поистовећују са онима од групе Дивљи кестен јер је у групи провео 10 година. Био је један од најпожељнијих мушкараца, писао је хитове који се и данас свирају. Такође је био учесник „Фарме“ из које је изашао због здравствених проблема.

BloombergAdria.com

 

Образовање

Што се тиче Игоровог образовања познато је да има диплому из археологије коју је стекао на Филозофском факултету у Београду. Уз музику и археологију његова велика љубав је кошарка.

Приватни живот

Игор је рођен 1.11. Био је у дугој вези с Јеленом Милошевић и били су верени, међутим никада нису ушли у брак. Јелена је такође била учесница Фарме као и Игор те након једног испада поверила се једној од учесница Фарме како је била у насилној вези. Прва асоцијација је био управо Игор, међутим те гласине су брзо оповргнуте јер Игор уистину никада није дигао руку на њу. Осим овога, мало се зна о приватном животу некада пожељног Игора.

Посао

Игор је провео 10 година у бенду „Дивљи кестен“ где је био певач, композитор и аранжер и његова каријера је била комплетно обележена овом музичком групом. Група је настала 1992. године за време рата и одмах на почетку су били добро прихваћени од стране публике и постали су апсолутни хит. Снимили су укупно 5 албума: „Дивљи кестен“, „Дивљи у срцу“, „Луди од љубави“, „Ни сунца ни кише“, „Очи у очи“, а 2013 године је издата компилација „Игор Старовић и Дивљи Кестен – Заувек“.

BloombergAdria.com

Након што се бенд формирао направили су осам љубавних песама, међу којима је био и хит „Зоране, Зоране“. Снимили су два спота за „Кристина“ и „Зоране, Зоране“ те су песме и група одмах након емитовања спотова доживели успех. Само неколико месеци од оснивања Игор и Дивљи Кестен су имали низ концерата и њихов албум је бележио високу продају.

Игор је с бендом био и почасни гост на повратничкој турнеју Лепе Брене и били су гости на турнеји Драгане Мирковић. Иако они нису били истог музичког жанра као и споменуте певачице, у то време је било нормално да поп звезде наступају на концертима где су се свирали народњаци и турбо-фолк јер је онда таква врста музике била форсирана. 1995. направили су своју самосталну турнеју. Група се распала 2002. године и Игор је кренуо са својом самосталном каријером.

У продукцији БК соунд издаје „Ујед за душу“ 2004 године с десет песама, од којих се издвајају „Хајде на сто“ и „Ако одеш ти“. 2008. године за Цитy Рецордс излази албум с највећим хитовима Дивљег Кестена с четири нове песме, а 2013. године излази колекција најлепших балада која је постала заштитни знак групе.

Највећа достигнућа

Игор је у склопу бенда Дивљи кестен освојио многе награде. Група је имала један од најупечатљивијих узлета у каријери на овим просторима, имали су хиљаде концерата широм света. Добили су чак 5 Оскара популарности и Мелос естраде. Већ исте године кад су дошли на естраду добијали су награде за најбољи бенд године, највеће откриће године, највећи хит за песму „Зоране, Зоране“ и наступали су на свим великим музичким фестивалима.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".