Извор:Фото: В. Данилов

ЧЕСТО САМ ПЛАКАЛА У ТИШИНАМА: Исповест Тање Бошковић

Извор: Нпортал

17.05.2022.

22:13

ТАЊА Бошковић важи за једну од наших најталентованијих глумица, а недавно је овенчана престижном глумачком наградом Жанка Стокић, и тако постала осамнаеста лауреаткиња овог достигнућа.

Тања је успела да направи богату глумачку каријеру, а њен приватни живот одувек је интригирао јавност. Чувена глумица је недавно гостовала у емисији "Балканском улицом" и открила поједине животне детаље.

– Најтеже сам у животу поднела татин одлазак. Међутим, он је отишао срећан и без страха, без грча. Али ја знам да је он са мном и верујем у Бога и знам да је ту. Чак ми је усфалила брига око њега, она свакодневна и сасвим прозаична. Тешко ми падају и крајеви, кад се завршава један комад, онда престајете да се свакодневно дружите са људима, тако да ми и премијере тешко падају између осталог – испричала је глумица, па одговорила на питање да ли је икада добијала љубавна писма.

BloombergAdria.com

– Мени никада нико није писао та писма, нисам их заслужила. Исто никада нисам имала веренички прстен. Једина особа која ме је икад запросила је Тика Станић у представи „Очеви и оци“. Ниједан прстен нисам бацила, јер га нисам ни добила. Рецимо, моја ћерка је сад добила прстен и ја сам пресрећна. Добила је просидбу о каквој жене могу само да сањају. Мени су сузе текле.

Тања је признала да је увек неговала младалачки дух, а онда се присетила да њеној деци није увек одговорало што им је мајка таква.

BloombergAdria.com

 

– Некад деци уопште није одговорало што сам била тако млада. Лана је говорила као мала „молим те кад долазиш у школу очешљај се“ јер сам носила те дуге, разбарушене косе, а друге жене пунђе и кратке косе. У младости нису волели што певам. Стално сам певала и играла, па је било „мама сабери се“, али сада мислим да им врло прија што сам оваква. Они су дошли у године кад могу да поднесу моју различитост. Она није једоставна и ја нисам уобичајена мама. Имам утисак да се моја деца прилично поносе мноме и због тога сам пресрећна – истакла је глумица.

Открила је да никада није штедела новац, већ је улагала у друге ствари и своју децу.

– Пара никад нисам имала, па ко је видео богатог глумца, сем ако је трговац. Нисам богата и никад се нисам бавила да то будем, али сам богата у потпуно другом смислу. Жена сам која трошкари, волим да рецимо направим терасу, волим лепоту и све што сам зарадила уложила сам и дала. Одгајила сам своју децу, путовали су по белом свету, и врло сам богата у том смсилу. А паре нисам скупљала за црне дане никада, нити ми требају за тако нешто.

BloombergAdria.com

 

Славна глумица је, такође, испричала како се сусретала са предрасудама; да је знала да због лоших коментара плаче у своја четири зида, али да је на крају научила да сваку глупост остави иза себе.

– Плакала сам у тишинама, када ме нико не види након тих преких погледа и ружних речи. Уметника можете убити погледом. Преживела сам пробе које никад нећу заборавити. Деси се да пробам неку улогу, а не могу ништа, лоше ми иде, не разумем. Седи колегиница испред мене, држи ноге на наслону столице и негодује, ради оно „ц,ц,ц“, е тад сам порасла. Инат је дивна ствар. Онда су одједном на ова моја уста излетеле жабе крастаче, змијурине најгоре. То је гнев. Пала сам у прави правцати гнев са све бацањем намештаја са сцене, подивљала сам, али сам одрасла. Тад сам се усправила и рекла „пусти ме на миру, ја сад пробам колико год да ми треба.“ Дозвољено је покушати и не успети, дозвољено је и бити лош. Баш ме брига шта мисли критика – испричала је Тања и додала:

BloombergAdria.com

 

– Глупост је неизлечива али је део моје личности и то је страшно важно, све муке мимо мене прођоше. Страшно је важно да знате у животу да све долази од Бога и радујете му се. У животу ме ништа није уназадило – нешто ме окрзнуло по мало, али само сам се мало потресла и то је прошло. Не окрећем се, памтим и скупљам само драгуље. Оне каљаве шкрипце из ципела само истресете и заборавите. Заборављање ружних ствари је лековито и јако важно за здравље. Само од наших мисли зависи какви ћемо бити, наша слобода је слобода да изаберемо доброту, од ње се нико није разболео - рекла је глумица.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".