Извор:Фото: Профимедиа

ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ: Које ствари за бебу треба да буду нове

Извор: Нпортал

24.05.2022.

15:41

НОВОРОЂЕНЧАД су неко време склона вирусима и бактеријама док не стекну имунитет. Тако да би будући родитељи требали обратити пажњу које ствари за бебу треба да буду сасвим нове, јер нека половна и кориштена ''ситница'' може изазвати проблем.

Готово да је поклањање ствари од рођака или пријатеља чија су деца прерасла одећу постало сасвим нормално у нашој средини. Међутим, треба свакако обратити пажњу шта можете од половних ствари да коритите а шта не. На неким стварима од којих зависе здравље и нега бебе, не треба никако штедети. Боље је на време почети штедети новац и започети припреме за долазак новорођенчета. 

Када за купање

Узимајући у обзир да бебе врло брзо пресрасту каде за купање, половне каде можете купити, али да су неоштећене. Куповином половне каде уштедећете новац. 

BloombergAdria.com

 

Сто за пресвлачење

Сто за пресвлачење је такође један од предмета за бебе на коме можете уштедети новац. Важно је да сто који је полован има сигурносну траку. . Ако вам недостаје простора, можете да купите и подлогу за пресвлачење која ће сваки угао да претвори у привремену станицу за пресвлачење.

Платнене пелене

Навлаке и уметнци за пеленњ могу да буди дсасвим хигијенски уколико ваша машина за прање веша има опцију за дезинфекцију. Овакве пелене могу да буду и врло приступачне. 

Пумпе за дојке

Када је у питању куповина пумпи за дојке, препоручује се куповина нових пумпи. Иаоко су скупље од половни, безбедније су за децу и смањује се ризик од бактерија и вируса.   

Гардероба

Не препоручује се да се превише купује одећ за новорођенче, јер деца врло брзо раст. Због тога је прихватљиво корићшење одеће од пријатеља и рођака која није много ношена.   

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".