Извор:Фото: Принтскрин/Инстаграм/slavitude

ИЗДАВАЧКА КУЋА ''СЛАВИТУДЕ'' расписала конкурс за прозу

Извор: Нпортал

25.05.2022.

10:57

ИЗДАВАЧКА кућа из Француске ,,Славитуде'' на челу са главним и одговорним уредником Живком Влаховићем, позива књижевнике из Србије и региона да пошаљу своја прозна дела на читање, јер можда ће њихово дело бити проглашено за најбоље у 2022. години и преведено на француски језик. Ова издавачка кућа је превела и дела Александра Гаталице на француски језик.

Победница првог успешног конкурса за поезију била је књижевница Александра Батинић, док је друго место припало Шимону Чуботи, а треће Лидији Дедуш. 

Циљ издавачке куће ,,Славитуде'' је афирмација књижевника из Србије и региона у Француској и приближавање пост југословенске књижевности и културе францускиим читаоцима и најцењенијим професорима са Сорбоне. 

Услов је да прозно дело буде објављено током 2021/2002. године. Рукописи се шаљу у ПДФ формату на мејл адресу: славитудеассо@gmail.com уз име и презиме аутора. Потребно је доставити још једно пропратно издање на адресу која ће бити саопштена путем мејла после уписа.

Победник ће као што је речено бити преведен на француски језик, а такође ће бити обезбеђена и промоција дела као и продаја на свим франкофоним земљама. 

Пријава траје од 17. маја до 7. јуна.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".

#конкурс #издавачка кућа Славитуде #Француска #српска књижевност