Извор:Фото: Архива Новости

Ово је ЈЕДИНИ исправан начин прања зелене салате

Извор: Нпортал

25.05.2022.

15:58

ЗЕЛЕНА салата је неизоставни део наше трпезе. Користимо је уз разна јела, меса, припрему сендвича, лака је за припрему и корисна за здравље. Међутим, пре припреме салате за јело, потребно ју је опрати правилно. Прање под млазом хладне воде није довољно јер се тако не отклањају бактерије.

Познато је да ако не уклонимо све нечистоће и бактерије са намирница које користимо у припреми хране, могу бити штетне за наше здравље. Због тога је важно послушати савете стручњака. 

Прање салате није временски одређено, можете је опрати одмах након куповине или пола сата пре припремања. 

BloombergAdria.com

 

У продавницама  се могу наћи и запаковане салате на којима пише да су већ опране, но без обзира на то, требате их поново опрати.

Замена за судоперу јесте једна већа чинија. Ставите листове салате у чинију и оставите да стоје најмање 10 минута у води. Прљавштина и бактерије ће пасти на дно чиније. 

BloombergAdria.com

 
 

Када завршите са прањем, извадите листове из воде те их протресите како би се решили вишка воде. На тржишту постоје и одређени уређаји који помажу да се салата брже осуши, но ако немате, то није проблем.

За брже сушење салате постоји још један трик. Трик са кесом и кухињском крпом. Замотајте листове салате у кухињску крпу (или више њих, зависи од тога колико имате салате) и ставите у пластичну кесу коју требате добро завезати на рубовима. Потом добро завртите кесу, вртећи је око руке. Због покрета ће вода склизнути с лишћа и натопити тканину.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".