БЕЗ ЉУШТЕЊА: Овакве младе кромпире никада нисте јели
26.05.2022.
13:16
ЧЕСТО сте у дилеми шта од прилога спремити за ручак или су вам стари рецепти за спремање младог кромпира досадили? Овај рецепт ће вас одушевити колико је једноставан, а млади кромпир које спремите ће бити најукуснији које сте икад пробали у животу.
Кромпир добро оперите, немојте да љуштите кору. Ставите у шерпу и прелијте бујоном (било којом чорбом или супом), па кувајте.
Након кључања, кувајте још 15 минута, поклопљено. Мало притисните кромпир, али пазите да не пукне. Треба да остане цео.
Када бујон испари додајте маслац, зачине и кувајте још 10 минута на умереној температури.
Када сва течност испари, оставите да ухвати корицу и готово је.
Састојци за рецепт са младим кромпирићима:
- 1 кг младог кромпира
- 450 мл пилеће супе или чорбе (или било које друге)
- 100 г путера
- со, зачини по укусу
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".