Извор:Фото: АП/Efrem Lukatsky

ПОСЛЕ ПОРЕЂЕЊА СА АЛБАНЦИМА: Одговор Кличку из Србије

Извор: Нпортал

26.05.2022.

17:52

КАКО преносе медији, министар унутрашњих послова Александар Вулин реаговао је на наводну изјаву бившег украјинског боксера и актуелног градоначелника Кијева Виталија Кличка. Медији су пренели да је Кличко изјавио да се Украјинци боре против "руског окупатора" као Албанци некада "против српског окупатора", али се градоначелник Кијева касније огласио и поручио да ову изјаву никада није дао.

- Да Кличко било шта зна о историји, знао би да је Косово и Метохија део Србије и да није могуће окупирати сопствену земљу. Онај ко пореди Донбас и КиМ мора бити спреман да у поређењу иде до краја. Ако Кличко тврди да су Шиптари били окупирани и да су се оружаном побуном ослободили Србије и српског окупатора, онда су и Руси у Донбасу, такође, окупирани и имају право да се ослободе украјинског окупатора - навео је Вулин у саопштењу.

BloombergAdria.com

 

Министар полиције је нагласио да је Србија доказала да поштује међународно право.

- Оно што Кличко признаје Шиптарима у Србији, мораће да призна и Русима у Украјини. Они који се заклињу у принцип неповредивости територијалног интегритета, морају своје уверење да докажу најпре на Србији. Србија је доказала да поштује међународно право. Штета што то и други не могу да кажу за себе - изјавио је Вулин.

Виталиј Кличко накнадно се огласио и демантовао наводе медија.

Он је написао да је цитат који је проалбански медиј у Швајцарској "Ле цантон 27" објавио - лажан.

- Пријатељи! Неки страни онлајн медији, укључујући и руске, даље су ширили мој наводни "цитат" о Србији и Албанији.

- Нисам коментарисао. И пре него што прештампају ову наводну информацију и нешто цитирају новинари би требало да затраже аудио или видео потврду такве ексклузиве - стоји у опису најновије Кличкове објаве.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".