Извор:Фото: Приватна архива

КАЖЊЕНА "ЛУТКА": Дарку Елезу 20 година робије

Извор: Нпортал

27.05.2022.

19:06

КАКО преносе медији, суд у БиХ објединио је Дарку Елезу казне које су му изрекли овај и суд у Источном Сарајеву, те му изрекао јединствену казну од 20 година затвора

Како ствари стоје, суд БиХ отпремио је пресуду којом су обједињене казне изречене пресудама овог суда од 10. новембра прошле године и тадашњег Основног суда Српско Сарајево, односно Окружног суда Српско Сарајево од 13. априла 2004. године, саопштено је из Суда БиХ, преноси Српскаинфо.

Елеза је Суд БиХ, на основу споразума о признању кривице, осудио на 15 година затвора због тешких кривичних дела почињених у оквиру организоване криминалне групе, познатог као предмет “Лутка”. Оптужница у предмету “Лутка” теретила га је за организовани криминал у вези са више тешких кривичних дела међу којима су тешка убиства, покушај убиства, пљачке транспорта новца и друга кривична дела почињена од 2005. до 2009. године. Суд у Источном Сарајеву 2004. године осудио је Елеза на пет година и осам месеци због убиства.

Дарко Елез се тренутно налази на издржавању казне у затвору у Војковићима, где чека одлуку по личном захтеву да буде изручен Србији како би тамо издржавао казну.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".