Извор:Фото: Профимедиа

ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ Мазала се крвљу да убица мисли да је мртва

Извор: Нпортал

28.05.2022.

16:18

МИА Сериљо, једанаестогодишњакиња која је преживела недавни масакр у основној школи у Јувалдеу у Тексасу, плашила се да ће се нападач вратити по њу, па се намазала крвљу своје настрадале другарице и глумила је да је мртва.

Ова девојчица је за Си-Ен-Ен говорила о свом ужасном искуству у учионици у којој се догодила масовна пуцњава у којој су убијени њени другови и другарице из разреда. Поред њих, убијене су и њене две наставнице Ева Миралес и Ирма Гарсија.

Како је Миа навела, настава је за тај дан била готова када су наставници сазнали да се у згради дешава пуцњава, рекла је Миа.

Једна од наставница је отишла да закључа врата, али то је учињено касно јер је убица већ био тамо. Тада је запуцао кроз прозор у врата. 

Како Миа каже, све се издешавало јако брзо. Наставница је ушла у учионицу, а нападач је пошао за њом. 

Потом је ушао у учионицу, погледао једну од наставница у очи и изговорио: "Лаку ноћ". Након тога је запуцао и прво усмртио ту наставницу, а потом и другу, као и многе ученике школе. 

Миа се присећа како су меци летели поред ње и наводи да су јој крхотине погодиле раме и главу. Девојчица је касније збринута у болници и пуштена је са ранама. Како наводи, од стреса јој коса сада опада у печатима. 

Након што је пуцао у њеној учионици, напад је ушао у суседну где је такође отворио ватру. 

Након што су пуцњи престали, Миа каже да је убица пустио гласну, тужну музику. 

Она и њена другарица су некако успеле да дођу до телефона њихове убијене учитељице и позвале су Хитну помоћ. Како наводи, диспечеру је рекла: "Молим вас, дођите, у невољи смо". 

Намазала се крвљу из страха

Како истиче, постојао је страх од повратка убице па је умочила руке у крв другарице коју је метак погодио и намазала се крвљу како би се правила да је мртва. 

Након неког времена, чула је да полиција чека испред школе, а за Си-Ен-Ен је кроз плач рекла да не разуме зашто нису ушли и спасили их. 

Миина мајка истакла је да је њена ћерка и даље у стању шока и да не може да спава. 

Подсетимо, у среду је осамнаестогодишњи Салвадор Рамос у основној школи у Тексасу убио 19 ученика и две учитељице, а потом је полиција убила њега. 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".