Извор:Фото: Зоран Кршљанин

ОНИ СУ ТОМИНО БЛАГО: Ћерка и син негују успомену на оца

Извор: Нпортал

30.09.2021.

15:55

ФИЛМ "Тома" налази се већ недељама на врху листе гледаности у биоскопима. У њему су приказни најупечатљивији моменти из певачевог живота и стваралашта, али многим гледаоцима су остало је мање познато да је "вечни" Тома имао и двоје деце. Син Александар (Саша) и ћерка Жаклина брижно негују успомену на оца. Ево како они изгледају

Данас се навршава тачно 30 година од смрти непревазиђеног певача Томе Здравковића. За разлику од раније, на годишњем помену после дуго времена појавила се и његова ћерка Жаклина која већ дуги низ година живи у Холандији. .

Жаклину је легендарни музичар добио у браку са Олгицом, коју је упознао у зрењанинском хотелу "Војводина". Веза певача и лепе црнке брзо се развијала, али брак није дуго трајао. Венчали су се 1963. а развели неколико месеци после венчања. 

Ћерка Жаклина прво је дете Томе Здравковића, и иако живи у иностранству редовно прати и информише се о свим догађајима који се одржавају у част њеног оца. 

BloombergAdria.com

У интервјуу за домаће медије истакла је да оца памти као дивну особу, специфичног у позитивном смислу и емотивног човека. Одрастајући у Пули са мајком није имала прилике да чешће виђа оца. Тек са 17 година посетила га је и решила да остане код њега. У емотивном разговору исткакла је да су обоје тада имали потребу да надокнаде изгубљено време, а најупечатљивије сцене су јој шетње са оцем по природи и разговори о животу и филозофији. 

По сопственом признању од оца је наследила емотивност, али жали што није и његов музички таленат. И поред свега, Жаклина и даље са поносом носи очево презиме. 

- Драго ми је што се његови хитови и даље слушају јер он живи кроз њих, а сада живи и кроз филм о њему, поручила је Жаклина.

Успомену на оца чува и Томин син, Александар Живковић, ког је добио у браку са супругом Горданом. Многи се слажу у томе да наследник личи на оца.

Када је Тома Здравковић напустио овај свет, Александар је имао само 13 година. Много је времена прошло док је мали Александар скупио храбрости и суочио се са чињеницом да његовог оца више нема. https://www.youtube.com/watch?v=79jWdem79-g

Александар је у Торонту завршио филмску школу, а о тешким тренуцима када је остао без оца, својевремено је говорио овако:

- Био ми је шок када се то десило. Знао сам да је био тешко болестан. Он је волео да ужива у животу - са тугом је говорио Александар пре пар година.

- Код куће је био увек обичан човек. Тек када сам после његове смрти отишао у Канаду, па видео да моји пријатељи и њихови родитељи слушају његове песме, тек тада сам заиста почео да схватам колико је важан мој отац и његове песме. С друге стране, ја сам живео с њим док је писао, стварао све те познате песме. Био сам ту, поред њега, док још нису ни постојале - прича Александар.