Извор:Фото: Ј. Илић/ Профимедиа

ВЕЛИКА ПОРУКА ОРБАНА: Подршка за Републику Српску

Извор: Нпортал

03.06.2022.

17:32

КАКО преносе медији, председник Владе Мађарске Виктор Орбан захвалио је српском члану Председништва БиХ Милораду Додику на честитки коју му је упутио поводом његовог именовања за премијера, поручивши да Република Српска и у наредним годинама може рачунати на његово пријатељство и подршку.

Премије Мађарске је истакао да су заједничка домовина Европа и у њој Мађарска закорачиле у деценију изазова и у еру пуну опасности, преноси Српскаинфо.

– Грађани Мађарске су 3. априла јасно подржали безбедну, слободну и јаку Мађарску која са поносом чува своју културу и верске традиције. Влада Мађарске ће на основу тог поверења и даље бити на снази конструктивног мира. Сачуваћемо наше досадашње резултате, односно учинићемо све у интересу обнове Европе утемељене на хришћанској цивилизацији и на сувереним нацијама – истакао је Орбан.

BloombergAdria.com

 

Орбан је навео да га радује што српски и мађарски народ деле све те вредности, пише РТРС.

– Желео бих да вас уверим, господине председниче, да Република Српска и у наредним годинама може рачунати на наше пријатељство и подршку. У обављању ваше одговорне дужности, желим вам добро здравље и нове успехе – поручио је Орбан у писму Додику.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".