Извор:ФОТО: Принтскрин/РИА Новости

ЛАВРОВ "Понижавајући наводи да сам хтео да пресретнем Шолца"

Извор: Танјуг

06.06.2022.

13:03

МИНИСТАР спољних послова Русије Сергеј Лавров је изјавио је данас да су понижавајући наводи неких медија на Западном Балкану како је он посетом Београду хтео да пресретне немачког канцелара Олафа Шолца, који намерава да посети балканске земље.

Лавров је, на питање Танјуга да ли може да каже како је дошло до тога да му буде ускраћена могућност да допутује у Србију, односно прелет преко три државе, шта је наведено као разлог за то и да ли то значи да ће му бити ускраћено и било које друго путовање преко и у земље НАТО и ЕУ или се то односило само на путовање у Србију, рекао да у овом тренутку не може да размишља о другим земљама и ЕУ и НАТО и релцијама, пошто сада не постоје никакви планови за разговоре и посете.

Додао је да тренутно никог не очекује од представника тих земаља у Москви.

- А, што се тиче разлога, разлози су се разматрали у српској штампи пре неколико дана, у Хрватској и медијима других земаља на Западном Балкану. Била је верзија да је Лавров сада у Србији један од најнепожељнијих гостију, јер је одлучио да пресретне Шолца који има намеру да дође на ЗБ. И наводе да је Шолц био јако незадовољан и чак увређен пошто се, како кажу, Србија одлучила, како му се чини, на овако непоштен корак - навео је Лавров.

Истакао је да оставља тим "аналитичарима" и медијима који то пишу на савест што то раде.

- То је понижавајуће, не само за оне људе о којима причају и покушавају да предвиде њихову рекацију већ и за саме те медије који покушавају да тако стекну публицитет - рекао је Лавров.

БОНУС ВИДЕО

 
$bp("my-player", {"id":"23759","width":"940","height":"529","video":"1022728","autoplay":0,"shared":true});

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".