Извор:Фото: Архив Новости

ТАБЛЕТИ ЗА УЧЕНИКЕ: Радост основаца на Палилули

Извор: Нпортал

30.09.2021.

22:20

ПРЕДСЕДНИК Градске општине Палилула Мирослав Ивановић и председник Скупштине општине Палилула Драгослав Шолак обишли су данас Основну школу „Јован Ристић“ како би подржали акцију поделе таблет рачунара које Град Београд поклања свим београдским основцима од трећег до шестог разреда.

- Желим најпре да поздравим вас родитеље чији је допринос највећи у расту и развоју ваше деце. Поред тога и ми, као представници Градске општине Палилула и Град Београд осећамо одговорност и обавезу према нашим најмлађим ученицима. Желимо да им омогућимо што боље услове за учење и стицање знања - поручио је Ивановић.

Он је истакао да је ова акција значајна утолико више што до сада многа деца нису имала могућности да се образују у духу нових технологија, а сада сви имају једнаке могућности, саопштено је из Службе за информисање Града Београда.

Данас и сутра у свих 17 основних школа на Палилули биће подељено више од 6.500 таблет рачунара свим ученицима од трећег до шестог разреда, као и лаптоп рачунари наставницима разредне и предметне наставе.

Такође ученици уз таблете добијају и МТС картицу са бесплатним Интернетом, подсећа се у саопштењу.

(Танјуг)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".