Извор:Foto: Printskrin/Jutjub/Kuhinja slana i slatka/antone alp

ИНДУКЦИОНА ПЛОЧА КАО НОВА: Очистите је уз ове намирнице!

Извор: Нпортал

07.06.2022.

21:42

НЕКОЛИКО трикова са намирницама које користимо скоро свакодневно могу помоћи да вратите сјај вашој индукионој плочи.

За ових неколико трикова потребна су вам три сасатојка која ће деловати врло ефикасно на све нечистоће. То су со, сода бикарбона, алкохолно сирће и лимун. 

Со и сода бикарбона

У посуди помешајте кашику соли са кашиком соде бикарбоне. Добро измешајте, па додајте кашику воде и мешајте док не добијете пасту. Добијену смесу нанесите на сунђер и њом очистите плочу. Млаком водом и чистом крпом пређите преко плоче, а она ће засијати као нова.

BloombergAdria.com

 

Лимун и сода бикарбона

Лимун се показао као моћна намирница у борби против масноће, а сода бикарбона је неизоставан састојак када је чишћење у питању. Шаку соде бикарбоне поспите по плочи или по ринглама, а затим истрљајте шпорет кришком лимуна.

Сода бикарбона ће помоћи да скинете масне флеке, а неће изгребати површину. Када уконите флеке, влажном крпом пребришите шпорет да бисте уклонили остатке соде бикарбоне и лимуна.

BloombergAdria.com

 

Алкохолно сирће

Помешајте алкохолно сирће и воду у размери 1:2 и сипајте у бочицу са распршивачем. Ова мешавина одлична је за чишћење плоче на шпорету и рерне, а можете је свакодневно користити за чишћење кухињских елемената.

(Информер) 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".