Извор:Фото: принтскрин Инстаграм/192.rs/krivokapic_luka

ПЉУШТЕ КРИТИКЕ: Хумана бака ипак преварант?

Извор: Нпортал

08.06.2022.

19:15

ЧИТАВА Србија дигла се на ноге да помогне баки из Кнез Михајлове која проси да купи пелене и лекове болесном сину, али део своје испрошене суме донира за лечење маленог Јакова који пати од бронхопулмоналне дисплазије.

Ипак, недавно су се појавила нова нагађања која, додуше, нису поткрепљена никаквим доказима, а то је да је бака, судећи по коментарима на мрежама и најновијем Инстаграм посту аутора првобитног снимка, преварант.

Након што се на интернету појавио текст о баки која инфлуенсеру Луки Кривокапићу и некадашњој кошаркашици Милици Дабовић даје новац да помогне у лечењу болесног дечака уз потресне речи: "Спаси, Боже, сву децу света. Да ниједна мајка не заплаче", у бројним коментарима на интернету су се убрзо појавиле информације да, наводно, бакине животне неприлике уопште нису такве каквим их она представља, те да је, како пишу људи, болестан син само, наводно, "мамац" за изазивање сажаљања код пролазника и својеврсна емотивна манипулација људима како би им изнудила новац. 

Након свега тога, аутор оригиналног снимка који је постао виралан у Србији, вратио се баки да је замоли за одређена лекарска уверења о здравственом стању њеног 36-годишњег сина како би многобројним људима, који су га контактирали у вези са помоћи, доставио уверење да се не ради о превари.

Сумња се појавила онда када бака није желела да открије име сина и доктора који га лечи, правдајући се тиме да доктор не жели да се његов идентитет открије, а да лекарске извештаје не може да достави јер су они у болници у Бразилу, где се њен син лечи. Ово бакино понашање је подгрејало "теорију завере" која је резуртирала бројним негативним коментарима. 

У неким од наведених коментара писало је и да бака, наводно, заправо и нема сина  већ две ћерке, а да новац који испроси од људи даје сестрићу који даље то троши на дрогу.

 

- Треба помоћи, добра је бака, али нажалост она нема сина него две ћерке, она скупља новац за сестрица наркомана... Немојте јој новац давати све це отићи нажалост на дрогу... Боље храну неку дајте - писало је у коментару.

BloombergAdria.com

Слично је потврдио још један.

- Људи, немојте да сте наивни, баба је прорачуната и врло позната међу просјацима. Нимало није наивна ни фина као што се показује. Испред цркве Невски је сваке недеље. Истина је сасвим другачија. Овде је видела ситуацију погодну и искористила на најбољи могући начин како то она уме-  гласио је коментар.

BloombergAdria.com

На снимку објављеном на Инстаграму су могле да се чују сличне информације, донације баки су заустављене и преусмерене на лечење маленог Јакова, а шта се иза брега ваља и шта је права истина, зна само бака.

(Блиц.жена)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".