Извор:Фото: Профимедиа

ПЛЕНКОВИЋ ОПЛЕО ПО СРБИЈИ: Смета му Отворени Балкан

Извор: Нпортал

08.06.2022.

21:51

ХРВАТИ су на овај начин исказали оно што покушавају да крију као змија ноге, а то је да су нон-стоп љубоморни на Србију.

Као што се може претпоставити, након данашњег Самита у Охриду и новог састанка иницијативе “Отворени Балкан”, на ком је учествовао и председник Србије Александар Вучић, који је један од носиоца идеје “Отвореног Балкана”, хрватски медији и званичници нису часили ни часа да крену у нову медијску хајку на Србију и Вучића.

Ипак, оно што разликује претходне нападе из Хрватске на нашу земљу је то што су овог пута показали видни страх од Србије и њене позиције за коју се заузима у целом региону.

На званичном Твитер налогу владе Хрватске, објављена је вест са изјавом премијера Андреја Пленковића који је огласио речима како “сигурно неће допустити да Србија има регионалну надлженост.

BloombergAdria.com

 

Видна је паника и Пленковића и целе Хрватске овом изјавом, а све због тога што је Вучић данас у Охриду поново “издоминирао” и наметнуо се као неспорни лидер региона.

– Сигурно нећемо допустити да Србија, која је била агресор и на Хрватску и на  Словенију и на Босну и Херцеговину , 27 година касније покушава имати некакву дубиозну регионалну надлежност. Знат ћемо заштитити хероје Домовинског рата којима дугујемо захвалност за слободу коју имамо данас – пренета је изјава Пленковића на Твитер налогу владе Хрватске.

Како ставри стоје, Хрвати су на овај начин и исказали оно што покушавају да крију као змија ноге, а то је да су нон стоп љубоморни на Србију, као и на начин којим Вучић сигурно управља бродом званим “Република Србија”. Можда би и они желели неког Александра Вучића у својим редовима, питање је времена када ће, након ове љубоморе, признати и то.

У Охриду је данас званично отворен самит регионалне иницијативе Отворени Балкан. Такође, данас је посебно одељење за ратне злочине Вишег суда у Београду потврдило оптужницу против четири хрватска пилота и официра Владимира Микаца, Зденка Радуља, Жељка Јеленића и Данијела Боровића за ратни злочин против цивилног становништва на Петровачкој цести и Сводној.

Можда је управо и због званичног подизања оптужнице против хрватских пилота, уследио и гнев са исте стране.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".