Извор:Фото: В. Данилов, Инстаграм принтскрин/sanja_kuzet/simovicnatalija

ЊИХ СУ ИЗАБРАЛИ МУШКАРЦИ: Топ 5 НАЈЛЕПШИХ новинарки у Србији

Извор: Нпортал

09.06.2022.

12:30

У АНКЕТИ је учествовало око 50-ак познатих и успешних мушкараца

Новинарке су жене које, по правилу, морају да буду лепе, допадљиве, интелигентне, харизматичне, елоквентне и провокативне, а управо таквих жена се плаше готово сви мушкарци и беже од њих у загрљај оних жена које су "скромне", "ћутљиве", "неупадљиве", јер се поред таквих жена већина мушкараца, а нарочито слаби мушкарци, осећају и те како сигурно.

Међутим, увек постоји изузетак од правила па се многи мушкарци буквално "лепе" за познате новинарке, а то су углавном успешни и моћни мушкарци из света политике и бизниса, а готово никада познати спортисти или музичари.

Трагајући за топ листом најпожељнијих новинарки у Србији, без обзира на њихов тренутни брачни или љубавни статус, и наравно апсолутно поштујући исти, анкетирано је 50 познатих и успешних мушкараца Србије из свих сфера друштва, а ево које су они новинарке издвојили из читаве плејаде наших лепих, паметних и успешних жена у новинарству:

САЊА КУЖЕТ

BloombergAdria.com

Својим стасом и витком линијом, чак и после два порођаја, Сања Кужет мами уздахе јачег пола из недеље у недељу водећи Звезде Гранда. Али, управо њена витка линија, пре него што је стала испред малих екрана, Сању је одвела и на модну писту.

Водитељка Сања Кужет, испред свега је пожртвована мајка два сина: Андрије који има 13 година и Страхиње који је у фебруару напунио пет.  Иако је била убеђена да ће старијем сину подарити сестру,  стигао је Страхиња је и сада га старији брат чува као мало воде на длану.

ИРЕНА ЈОВАНОВИЋ

Ирена Јовановић (46) већ две деценије је присутна на медијском небу, а публику је освојила харизмом, префињеном лепотом и истанчанимстилом одевања.

Њен новинарски њух препознао је легендарни Ђоко Вјештица током бомбардовања када се сплетом околности обрела у информативној редакцији Студиа Б раме уз раме са Југославом Пантелићем.

Сарадњу са колегом наставила је у емисији "Београде, добар дан", за коју је и награђена годишњом наградом града Београда 2012. године.

Након 18 година рада на градској телевизији 2017. године преломила је и прешла на Пинк.

Поносна је мајкадва сина Луке и Лазара.

СНЕЖАНА ДАКИЋ

BloombergAdria.com

Снежана Дакић представља зачетницу модног новинарства у Србији. По образовању је професорка шпанског језика и хиспанских књижевности. Годинама је популарна и цењена у свету моде, дизајна, уметности и телевизије што умногоме говори о квалитету њеног рада и креативном духу. Осмислила је сопствену ауторску емисију "У тренду“ и у њој објединила своју креативност, смисао за естетику и познавање модних тенденција. Сада је заштитно лице све популарније Хyпе телевизије.

Угостила је бројне саговорнике, припаднике светског и домаћег џет-сета који диктирају трендове савременог живота и пропутовала најлепше туристичке дестинације у циљу да својим гледаоцима презентује један аргументовано уобличен програм, у исто време едукативан и забаван. У своју делатност укључује и младе, искакнуте и талентоване уметнике и даје им прилику да искажу своје способности. Снежана је прототип савремене модне новинарке чији рад одише стилом, умећем и квалитетом.

Удата је и мама мале Лауре.

НАТАЛИЈА СИМОВИЋ

Водитељка култне емисије ДНК Наталија Симовић показала је како треба направити занимљиву причу, а при томе и помоћи онима којима је помоћ неопходна. Мало је познато да је Наталија дипломирана правница, те ево шта је једном приликом рекла на ту тему и да ли је као правник икада радила:

– Радила јесам и у тренутку незадовољства наишао је позив за “ДНК”. Много пута сам описала како је мене “ДНК” емисија нашла преко драге Наташе Севић али са друге стране, да није било разума и подршке Дарка, челних људи телевизије Пинк и универзума, ја никада не бих била у домовима широм Србије сваке среде увече – рекла је она.

Подсетимо, овај формат емисије је у почетку био врло зачуђујућ за многе, али је тренутно један од најгледанијих. На новинарска питања типа: "Да ли си сама или си у некој срећној вези?" одговара "Срећна сам, то је једино важно. Шта ме то све чини срећном, комплексно је питање."

ЈОВАНА ЈЕРЕМИЋ

BloombergAdria.com

Јована Јеремић је прототип жене која се сама пробијала кроз живот. Она је водитељка која је почетну популарност стекла водећи ријалити шоу Парови. Рођена је 25. октобра 1990. године у Љигу, али дуго већ живи и ради у Београду. Била је ђак генерације и имала је успеха на државним и републичким такмичењима из српског језика и књижевности због чега је добијала бројне стипендије. Због студија се преселила у Београд и уписала је Правни факултет. Дневно је учила од 10 до 12 сати у читаоници "Светозар Марковић" и приоритет јој је био да остане на буџету јер родитељи нису могли да финансирају њено школовање. Иако је имала успоне и падове, остварила је свој циљ и дипломирала је са просеком 9,6. Мастерирала је на тему "Уставно и парламентарно право политичке партије“.

Воли да кува. Линију одржава тако што редовно тренира. Рекла је да је остварила сарадњу са брендом "Вицториа’с Сецрет" и да машта да прошета модном пистом као Викторијин анђео и да носи бела крила и златни костим. Приватно највише воли црни чипкани веш.

За себе каже да је породична жена и да би у наредних 15 година волела да роди још једно или двоје деце.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО:

 
$bp("my-player", {"id":"23759","width":"940","height":"529","video":"1001963","autoplay":0,"shared":true});

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".