Извор:Фото: Танјуг/АП

ЛЕГАЛИЗОВАНА МАРИХУАНА: Ова држава дели пола милиона садница

Извор: Нпортал

09.06.2022.

20:58

УЖИВАЊЕ у марихуани се и даље може сматрати прекршајем

Узгајање и поседовање марихуане на Тајланду је легализовано, али само за медицинску употребу. Министарство здравља те земље најавило је да ће од данас влада почети да дели бесплатне саднице ове биљке.

BloombergAdria.com

 

Планирано је да се подели милион садница марихуане. Власти се надају да ће локална трговина канабисом допринети развоју пољопривреде и туризма.

Клинике широм земље могу слободније да нуде канабис као третман, а влада је саопштила да план легализације има за циљ ослобађање око 4.000 затвореника осуђених за казнена дела повезана с овом биљком.

BloombergAdria.com

 

Тајланд је прва земља у југоисточној Азији, која је донела овакву одлуку. Читав регион познат је по строгим прописима о дрогама, па ни употреба марихуане није дозвољена.

Тајландска влада саопштила је да промовише канабис само за медицинску употребу, упозоравајући оне жељне забаве, да се уживање у марихуани и даље може сматрати прекршајем, уз потенцијалну казну од три месеца затвора и 25.000 тајландских бата (780 долара).

BloombergAdria.com

 

- То је прилика да људи и држава остварују приход од марихуане и конопље. Ако имамо праву свест, канабис је као злато, нешто вредно и треба га промовисати - рекао је Анутин Чарнвиракул, потпредседник владе и министар здравства.

БОНУС ВИДЕО:

 
$bp("my-player", {"id":"23759","width":"940","height":"529","video":"946714","autoplay":0,"shared":true});

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".