Извор:Фото: Профимедиа

ЧИСТКА У СЕВЕРНОЈ КОРЕЈИ: Ким се обрачунава са званичницима

Извор: Танјуг

13.06.2022.

18:21

СЕВЕРНОКОРЕЈСКИ лидер Ким Џонг Ун и његови највиши заменици заложили су се за обрачун са званичницима који, као су навели, "злоупотребљавају своју моћ и чине друга нездрава и нереволуционарна дела", јавили су данас севернокорејски државни медији.

Ким и други високи партијски секретари разговарали су о вођењу интензивније борбе против таквог деловања и како кажу, злоупотребе власти и бирократизма који су откривени међу неким партијским званичницима, известила је званична корејска централна новинска агенција, пренео је АП.

BloombergAdria.com

 

Ким је наредио да се појача ауторитет партијске комисије за ревизију као и других система за надзор дисциплине како би се промовисало партијско "монолитно руководство" и "широке политичке активности странке кроз јак систем дисциплине", јевила је КЦНА.

Ким је у последње време повремено позивао на борбу против "антисоцијалистичких пракси", док се ван Северне Кореје изражава забринутост због крхке економије која је додатно погођена пандемијом корона вируса и санкцијама УН, навела је агенција.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".