Извор:Фото: Танјуг/фото Хина/ Адмир Буљубашић/нр

МИЛАНОВИЋ УПОЗАРАВА: Пленковић ће се светити Човићу

Извор: Нпортал

13.06.2022.

22:12

ЧОВИЋ неће бити кандидат на изборима, поручио је председник Хрватске Зоран Милановић.

Процена хрватског председника уследила је након синоћњег сусрета званичника БиХ у Бриселу и одлуке лидера ХДЗ БиХ да му не присуствује.

Милановић је коментарисао потез Драгана Човића, који је у недељу изјавио да се није појавио на састанку челника парламентарних странака из БиХ с председником Европског већа Шарлом Мишелом јер би тиме "дао легитимитет двојици бошњачких чланова председништва" и онима који не поштују основна уставна начела.

- Човић је за мене првенствено представник хрватског народног сабора, није ни кандидат. Ту целу причу пратим данима, Пленковић покушава да створи илузију да преко две високопозициониране особе које познаје у Бриселу, а које се не питају ништа, направи се цела скаламерија, циркус, унапред се зна да је то потрошених толико и толико галона керозина, оде се и не направи се ништа и врати се кући у Мостар или Сарајево - рекао је Милановић за хрватску Н1 телевизију и додао да таква Човићева одлука није ексцес, већ очекивано понашање.

BloombergAdria.com

 

Човић није имао избора, није ексцес него обрамбена позиција, рекао је Милановић, додавши да се чуди што је Човић уопште и отишао у Брисел.

- Било је јасно да се неће тамо сликати с неким људима, рецимо с Комшићем. Пленковић као да живи у неком свом међусвету, не паралелном, ово је међусвет. Очекивати да ће се први политичар Хрвата у БиХ до те мере упропастити, да ће деловати против својих инстинктивних интереса је опако. Док они потписују неке глупости, архивирају меморандуме, грабеж траје. Траје комадање политичког корпуса. То је нечасно, у коју ситуацију га доводе ови из Загреба... Човић је исправно одлучио, он се не може фотографисати с Комшићем. Човић се сад замерио Пленковићу, због чега ће му се Пленковић сада светити - сматра Милановић.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".