Извор:Фото: Профимедиа

ПОТПУНИ МРАК: Андреа Бочели у 12. години изгубио вид

Извор: Нпортал

14.06.2022.

15:00

АНДРЕА Бочели, италијански певач чији је таленат примећен од раног детињстава, а његово извођење нумере ''О соле мио'' забележено у оперској историји. Бочели је проводио време певајући током свог детињства.

Родитељи су приметили када је Андреа имао само неколико месеци да има јаке болове. 

- Одмах смо кренули да трчимо по лекарима, од специјалисте до исцелитеља. Дете је често био подвргнут операцијама, покушавајући да спасе његов вид - пише у књизи ''Музика тишине'' Андреа Бочелија.

Лекари су саветовали мајку да је најбоље решење да изврши абортус, пошто ће дете бити рођено са инвалидитетом. Од рођења је запажено да је Бочели имао бројне проблеме са видом, и успостављена је дијагноза да има урођени глауком.

BloombergAdria.com

 

Бочели је изјавио да му је одлука његове мајке била инспирација на оспоравање права на абортус. 

Певач је одрастао на породичној фарми где су се продавале пољопривредне машине и производило вино у малом селу Ла Стерца, фразион Лајатико, Тоскана, Италија, око 40 км (25 ми) јужно од Пизе. Његов отац је преминуо 2000.године, док мајка и млађи брат Алберто и даље живе у породичној кући. 

Андреа је још као дечак показивао велику страст према музици. Његова мајка је изјавила да га је музика једино могла учинити срећним. Почео је са часовима клавира са 6 година, а касније је научио да свира флауту, саксофон, трубу, тромбон, гитару и бубњеве.

Бочелијева дадиља Оријана дала му је прву плочу Франка Корелија и он је почео да показује интересовање за каријеру тенора. До 7. године могао је да препозна чувене гласове тог времена и покушао је да се угледа на сјајне певаче.

BloombergAdria.com

 

Славни певач је трајно изгубио вид у својој 12. години на фудбалској утакмици. Ударац који је добио као голман је изазвао мождано крварење. Лекари су покушали да му спасу види методом пијавица, али нису успели. 

Упркос свим потешкоћама, пратио је своје снове и био истрајан да их оствари.

Завршио је правни факултет и провео годину дана као адвокат именован од суда.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".