Извор:Фото: Архив Новости

Наша глумица преминула насред улице као и њена мајка

Извор: Нпортал

14.06.2022.

18:10

ЊЕНА изненадна смрт је потресла цео регион.

Глумица Риалда Кадрић Шебек, најпознатија по улози Марије из “Жикине династије”, умрла је изненада 25. јануара 2021. у 57. години, у Атини, на улици од срчаног удара.

Риалда би на данашњи дан напунила 59 година.

Риалда Кадрић преминула је као и њена мајка 1991. године – на улици.

BloombergAdria.com

 

– Тог 16. јануара 1991. године моја мајка је изненада преминула на улици у Београду, рат у Југославији се ширио, и решила сам да останем у Лондону и почнем неки нови живот – испричала је својевремено Риалда у емисији “Балканском улицом”.

BloombergAdria.com

 

Риалда Кадрић Шебек се, иначе, годинама успешно бавила психотерапијом. По завршетку гимназије уписала студије Светске књижевности у Београду. Како би усавршила знање енглеског језика 1984. године је први пут боравила у Лондону. Пут ју је поново одвео у енглеску престоницу две године касније, али тада је остала више од 30 година. У међувремену се преорјентисала на психологију те постала лиценцирани психотерапеут.

BloombergAdria.com

 

– Моја улога је да ступим у контакт са клијентом у дијалог, истовремено пратећи динамику терапијског односа и како се несвесни феномени манифестују у том контексту. Ценим да предузимање првог корака може бити збуњујуће. Због тога сматрам важним нагласити да је најмање што можете очекивати приступ без осуде, строга поверљивост и могућност разговора у сигурном окружењу – навела је у опису свог начина рада Риалда која се бавила претежно психоанализом.

Када је реч о глуми, средином седамдесетих била је на врхунцу славе, иако је тада имала непуних 14 година. Филм “Луде године” (део “Жикине династије”) донео јој је немерљиву популарност.

BloombergAdria.com

(Новости)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".