Извор:Фото: Принтскрин/Фејсбук/Володимир Зеленський

ТРПИМО БОЛНЕ ГУБИТКЕ: Зеленски прозвао западне партнере

Извор: Танјуг

15.06.2022.

08:00

УКРАЈИНСКЕ снаге трпе болне губитке у борбама са руским трупама у граду Северодоњецку на истоку земље и у области Харкова, изјавио је синоћ украјински председник Владимир Зеленски.

Он је у свом обраћању јавности поновио да је Украјини одмах потребно модерно противракетно оружје и додао да не може бити оправдања да земље партнери одлажу испоруке оружја за Украјину, преноси Ројтерс.

- Најжешће борбе, као и до сада, воде се у Северодоњецку и другим оближњим градовима и насељима. Губици су, нажалост, болни" - признао је Зеленски и позвао украјинске снаге да се држе "чврсто".

BloombergAdria.com

Према његовим речима "што више губитака непријатељ претрпи на том фронту, мање ће имати снаге да настави агресију".

Зеленски је потврдио да Украјина трпи "болне губитке" и у Харковској области, источно од Кијева, где Русија, након што је недавно потиснута, сада покушава поново да ојача своју позицију.

Званични Кијев је саопштио да украјинске снаге и даље покушавају да евакуишу цивиле из Северодоњецка након што је Русија, у завршној фази вишенедељне битке за регион Донбас који жели да стави под своју контролу, уништила и последњи мост који води до града.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".