Извор:Фото: Профимедиа

НЕ БАЦАЈТЕ ГА Како да хлеб од неколико дана поново буде свеж

Извор: Нпортал

15.06.2022.

12:05

СВИМА нам се често догађа да купимо хлеб и не поједемо га

Често можемо чути да је грех бацати хлеб. Ако код куће имате хлеб који се временом само стврднуо, можете га поново учинити финим, хрскавим и топлим.

Процес "освежавања" векне хлеба:

1. Ставите хлеб испод топлог или хладног млаза воде из славине са тврдом кором хлеба окренутом ка горе. Не брините ако се унутрашњост хлеба покваси.

BloombergAdria.com

 

2. Загрејте рерну на 150 до 160 степени Целзијуса и ставите мокру векну хлеба на плех или директно на решетку. Оставите хлеб да се пече шест до седам минута, у зависности од величине векне, или у случају да је хлеб превише влажан, укључите рерну на десет до дванаест минута.

3. Када извадите хлеб из рерне биће споља фино хрскав, а изнутра мекан.

БОНУС ВИДЕО:

 
$bp("my-player", {"id":"23759","width":"940","height":"529","video":"1028265","autoplay":0,"shared":true});

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".