Извор:Фото: Принтскрин/Гугл мапс/Илустрација

ПРИЗНАЊЕ НЕЗАВИСНОСТИ Ова држава најавила признање ДНР и ЛНР

Извор: Нпортал

16.06.2022.

13:39

СИРИЈСКИ председник Башар ел Асад рекао је делегацији ДНР да ће упутити да започне процедуру за званично признање Доњецке и Луганске Народне Републике, преноси Телеграм канал Министарства информисања ДНР.

- Сиријски председник Башар ел Асад честитао је делегацији ДНР ослобођење већег дела републике и рекао да ће наложити Министарству спољних послова да започне процедуру за званично признање ДНР и ЛНР, преноси РИА Новости.

BloombergAdria.com

 

Песков: Москва ће поздравити признање ДНР и ЛНР

Москва ће поздравити признање ДНР и ЛНР од других земаља, посебно од Сирије, која је нама пријатељска, рекао је Дмитриј Песков, прес-секретар председника Руске Федерације.

- Поздравићемо признање ЛНР и ДНР од других земаља, посебно од пријатељске Сиријске Арапске Републике, рекао је Песков новинарима.

BloombergAdria.com

 

Раније је и прес-служба заменика шефа комитета Државне думе за одбрану Дмитрија Саблина саопштила да је сиријски  председник Башар ел Асад предложио Министарству спољних послова земље да размисли о томе како да изгради односе након признавања ЛНР и ДНР. 

Саблин и Асад састали су се током састанка координационих штабова Руске Федерације и Сирије о повратку избеглица и обнављању мирног живота.

Подсетимо, Доњецка и Луганска Народна Република су прогласиле независност од Украјине 2014. године. Као одговор на овакву активност, Украјина их је прогласила терористичким организацијама. 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".