Извор:Фото: Профимедиа

ЛАВРОВ САСЕКАО НОВИНАРА: Уопште ме не занима! ВИДЕО

Извор: Нпортал

17.06.2022.

11:30

РУСКИ шеф дипломатије Сергеј Лавров искусан је и на моменте тежак саговорник што је искусио и новинар ББЦ-а Стивен Розенберг који је разговарао са министром.

Лавров је у интервјуу ББЦ-у рекао да Русија није извршила инвазију на Украјину, већ је прогласила специјалну војну операцију јер није имала апсолутно никакав други начин да објасни Западу да је увлачење Украјине у НАТО злочин.

Интервју руског министра спољних послова изазвао је велику пажњу светске јавности, па и корисника друштвених мрежа који су пронашли и један занимљив моменат.

Наиме, Розенберг се у једном тренутку дотакао и двојице заробљених Британаца које је суд у Донбасу као плаћенике осудио на смрт, заједно са Мароканцем.

"Уопште ме не занимају очи Запада. Мене занима само међународно право. Према међународним законима, плаћеници немају иста права као и војници. Тако да, шта год да је у очима Запада, да будем искрен - није битно", рекао је он.

Када му је новинар рекао да они нису плаћеници већ да су служили у украјинској војсци, Лавров је рекао да је њихова судбина у рукама суда.

Говорећи о "специјалној војној операцији" у Украјињи, Лавров је рекао да Русија није "безгрешна", али да се не стиди да буде оно што јесте.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Северодоњецк град који више не постоји

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".