Извор:Фото:Јтјуб принтскрин/i24NEWS English/Википедија/Профимедиа/Википедија

ХАОС ЗБОГ "СТРАВЕ": Процурели подаци агената Мосада

Извор: Нпортал

21.06.2022.

15:48

ТАЈНЕ базе израелске војске и обавештајних служби разоткривене су пошто је за сада неидентификовани хакер успео да извуче податке о кретању око 100 званичника из базе података апликације "Страва", јављају медији у Израелу.

Имена, фотографије и кретање више од 100 израелских официра и агената обавештајних служби процурило је из базе података спортске апликације "Страва", намењене тркачима и бициклистима, јавља Хаарец.

Подаци који су на овај начин испливали обелоданили су кретање тих особа унутар седишта Мосада, али и места на којима се налазе тајне базе израелских оружаних снага и обавештајних служби.

Упад су базу података открио је истраживачки медиј "Фејк рипортер" (FakeReporter), а цео случај је пријављен властима у Тел Авиву.

BloombergAdria.com

 

Наводи се да је у базу података упао корисник који се регистровао под именом Ез Шл, који је суштински само искористио постојећу "рупу" у безбедносним протоколима које користи ова апликација.

Израелски медији наводе да су и подаци о кретању америчких војника у Ираку, Авганистану и Сирији "процурили" на сличан начин пре четири године, када су хакери из "Страве" извукли податке о кретању војника у тим државама.

Пентагон је, после овог скандала, забранио припадницима оружаних снага да користе апликације са геолокаторима док су на терену.

(РТС)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".